Rămășițe ale submersibilului „Titan”, DESCOPERITE în apropierea epavei Titanicului. Prima ipoteză în acest caz: „O implozie instantanee”

Rămășițe ale submersibilului „Titan”, DESCOPERITE în apropierea epavei Titanicului. Prima ipoteză în acest caz: „O implozie instantanee”
Submarinul dispărut în Oceanul Atlantic / Sursa foto: Twitter
Publicat: 22/06/2023, 22:27
Actualizat: 22/06/2023, 22:41

Contraamiralul John Mauger, comandantul Districtului numărul unu al Gărzii de Coastă a SUA, a declarat că un vehicul operat de la distanță din Horizon Arctic a descoperit rămășițe ale submarinului Titan la aproximativ 1.600 de metri distanță de prova Titanicului de pe fundul mării. „Aduc cele mai sincere condoleanțe familiilor”, spune oficialul potrivit The Guardian.

Mauger spune că „nu pare să existe nicio legătură” între zgomotele subacvatice detectate în misiunea de căutare – salvare și locația de pe fundul mării unde au fost descoperite resturile.

„Resturile sunt în concordanță cu o pierdere catastrofală a camerei de presiune. La această constatare, am anunțat imediat familiile respective”, a declarat contraamiralul John Mauger de la Paza de Coastă a SUA, care conduce operațiunile de căutare a submersibilului.

Întrebat care sunt perspectivele pentru recuperarea cadavrelor celor aflați la bordul Titan, contraamiralul John Mauger a răspuns că „acesta este un mediu incredibil de neprietenos”.  Paul Hanken, un expert submarin, a explicat că salvatorii au găsit „cinci bucăți majore diferite de resturi despre care au spus că sunt rămășițele Titanului”.

Resturile descoperite ar putea indica o „implozie instantanee” a submersibilului, explică și Guillermo Söhnlein co-fondatorul OceanGate, compania care operează submarinul pentru BBC News.

„Știu că protocolul nostru în cazul pierderii comunicațiilor este ca pilotul să scoată submarinul la suprafață. Încă de la început am crezut că probabil asta ar fi făcut Stockton. În acest caz, devine foarte dificil de găsit submarinul, deoarece nava de suprafață nu ar fi știut că se apropie și nu ar fi știut unde să caute.

Ceea ce știu este că, indiferent de submarin, atunci când operezi la adâncime, presiunea este atât de mare pe orice submarin încât, dacă ar exista o defecțiune, ar fi o implozie instantanee. Dacă asta s-a întâmplat, asta s-ar fi întâmplat acum patru zile”, a precizat Söhnlein.

Moarte instantanee

Pasagerii de la bordul submarinului dispărut Titan ar fi murit instantaneu și nici măcar nu ar fi știut că există o problemă dacă nava ar fi făcut implozie, a declarat fostul director al departamentului de medicină subacvatică și radiații al US Navy Dale Mole.

Comentariul a fost făcut după ce BBC a fost informat de un prieten al pasagerilor de la bordul Titan că printre resturile descoperite se numără „un cadru de aterizare și un capac din spate al submersibilului”.

Dale Mole, fost medic al marinei americane, a declarat că afirmația este „un indiciu al unei implozii”.

„Moartea ar fi fost instantanee”, a spus el.

Deși acest deznodământ ar fi fost tragic, Mole a spus că a rămâne blocat în interiorul navei ar fi fost o alternativă mult mai rea pentru echipajul de pe Titan.

„Vă puteți imagina cum ar fi fost… este frig, oxigenul se termină. Dacă nu îi putem aduce înapoi, acesta este cel mai bun scenariu posibil”, a spus el.

Cine sunt pasagerii care și-au pierdut viața pe Titan

Hamish Harding, un britanic în vârstă de 58 de ani, cunoscut ca afacerist și explorator, ar fi una dintre cele cinci persoane care se află la bordul submarinului OceanGate care a plecat să facă o expediție turistică la epava Titanicului. Informația a fost confirmată de familia lui

Nava, care și-a început scufundarea către epava Titanicului duminică dimineață, a pierdut contactul cu nava de cercetare Polar Prince la o oră și 45 de minute după scufundare, potrivit Garda de Coastă a SUA.

Conform Sky News, la bordul navei se afla și pilotul francez Paul-Henry Nargeolet și directorul executiv și fondatorul OceanGate Expeditions, Stockton Rush.

Printre cei dispăruți se numără și omul de afaceri pakistanez Shahzada Dawood și fiul său, Suleman.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Avertisment NASA: Un fenomen „ciudat” poate lovi oricând lumea
Minivacanță de 4 zile în august pentru angajații din România. Cine beneficiază de cele 4...
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi...
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune...
Ungaria acuză Ucraina că „şantajează” ţările care vor negocieri de pace: Va trebui să luăm...
Ce au făcut Bianca și Robert după circul și eliminarea de la Insula! Adevărată telenovelă...
Misterioasa moarte a celei mai iubite actrițe! Dezvăluiri TRAGICE despre sfârșitul ei! Soțul, principalul suspect
Momentul în care Denis Repka se izbeşte cu motocicleta de un parapet. Omul de afaceri a...
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
Diana, tânăra ucisă de soț cu toporul, a fost înmormântată de ziua copilului ei: „Ea...
Au făcut spectacol în valurile mării! Laurette, Andra sau Alexandra Stan nu au ţinut cont...
TEST în România cu cel mai interesant SUV. Arată a ARO dar are motor de...
Ministerul Culturii vrea să cumpere Palatul Reginei Maria din Mamaia
Un ȘARPE MORTAL a eliberat suficient VENIN cât să UCIDĂ 400 de oameni
Plan de pace în Ucraina. Anunț istoric din SUA: Războiul se oprește imediat
Meghan, atacată cu acid sau cu cuțitul, la Londra. Prințul Harry, scenariu incredibil
Gabriela Cristea și familia, situație neplăcută la finalul vacanței. Ce i s-a întâmplat prezentatoarei în...
Cum a murit, de fapt, Sebi?! Dezvăluiri șocante
Gabriela Cristea se pregătește să deschidă o cofetărie în București! „Am fost la Disneyland și...
De ce a murit, de fapt, Sorin Nazîru după ce a făcut o banală baie...
BANCUL ZILEI. Bubulina în noaptea nunții: - Bulă, te rog să fii tandru cu mine!
O listă de cumpărături veche de milenii, găsită pe o tăbliță cu scris cuneiform